Wednesday, September 26, 2007

Da blir fisken fast og fin

How to tell if it's going to be a hard winter? Some people look to see how many acorns there are. Some people look to see how high the muskrats build their houses. Some people look to see how high Ole's woodpile is. Some people count the number of bags of lefse in the freezer. Can lutefisk be far behind when they're selling lefse in September on Broadway in 56572? Come on Patty. Serve it AYCE. At least do Norwegian Tacos and Burritos with Smørsalsa. Flatbread and Lutefisksuppe might bring in customers, or Lutefisksoufflé?

Here's your Bedstemor's long lost recipe for how to prepare lutesfisk in the microwave.

Koking av lutefisk i mikrobølgeovn
Legg fisken med skinnsiden ned i en form med lokk, egnet for mikrobølgekoking
Dryss over salt, ½ ts pr. kg fisk.Legg på lokket.
For best resultat kok max 1 kg om gangen. 1 kg fisk kokes 6 minutter, 600 watt. Kontroller om fisken er kokt, tykke stykker kan trenge 2 minutter ekstra, kanskje mer.
La fisken stå 5 minutter med lokk for etterkoking og temperaturutjevning, før servering. Da blir fisken fast og fin.

No comments: